FAQ

apenkooien is toch verboden?

Dit hoor je wel vaker om je heen, of wellicht was je hier zelf ook van overtuigd. Gelukkig is dit niet het geval en is apenkooi NIET verboden. Wel is het zo dat apenkooi steeds minder in de gymlessen wordt gespeeld. Dit heeft er mee te maken dat het een risicovol spel is en veel gymzalen niet voldoende materialen hebben om het op een veilige manier aan te bieden. Bij ons is meer dan genoeg veilig materiaal beschikbaar en zul je dus geen rondslingerende touwen tegenkomen. Echter, ook bij de Apenkooi Kampioenschappen blijft het spel risicovol. Wij doen er alles aan om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken en te zorgen voor veiligheid. Zoals in onze algemene voorwaarden staat vermeld blijft deelname te allen tijde op eigen risico.

Wist je dat: “risicovol spelen veel voordelen heeft voor je kind? Want als kinderen uitdagingen aangaan en hun grenzen verleggen, dan: ontwikkelen ze hun spieren en worden ze motorisch vaardiger. Worden ze zelfverzekerder en kunnen ze zichzelf beter redden.”

Ik heb elf teamleden die mee willen doen, wat nu?

Het wordt aangeraden om er in dat geval nog 1 bij te zoeken, dan kunnen er 2 teams van 6 gemaakt worden. Mocht dat niet lukken neem dan contact op met de organisatie. Er worden maximaal 10 medailles uitgegeven per team, dus het kan dan zijn dat 1 van de deelnemers zonder medaille naar huis gaat.

Ik ben nog geen dertien, maar ik zit al wel op het voortgezet onderwijs. wat nu?

Je valt dan inderdaad precies tussen de categorieën groep 7-8 en volwassenen (13+). Daarom mag je kiezen! Schrijf je dus lekker in op de categorie die jouw voorkeur heeft.

Wanneer wordt het definitieve programma bekend?

Direct na de sluiting van de inschrijving op 1 december gaat voor ons een grote puzzel beginnen. Het kost ons echter wel wat teams in te delen. Wij streven er altijd naar om voor de kerstvakantie iedereen te voorzien van een speelschema en definitief programma. Houdt er rekening mee dat het programma dat tot die tijd gedeeld wordt onder voorbehoud is. Hierin kan alles nog veranderen, communiceer dit dus ook met je team.

Wat zijn de kledingvoorschriften?

Alle deelnemers zijn verplicht sportieve kleding te dragen (spijkerbroeken e.d. zijn niet toegestaan). Wij raden aan om een kort sportbroekje en shirtje te dragen gezien het tijdens de activiteit vrij warm kan worden. Het is natuurlijk hartstikke leuk om als team dezelfde kleding te dragen! Indoor gymschoenen zijn verplicht, deze schoenen mogen geen zwarte zool hebben en de schoenen mogen geen noppen onder de zool hebben. Het is niet toegestaan sieraden te dragen of schmink op te hebben.

Wat is de taak van de coach en contactpersoon?

De contactpersoon is de persoon die bij inschrijving zijn/ haar contactgegevens heeft achtergelaten. Hij ontvangt op het bij ons bekende e-mailadres de betaalgegevens en alle benodigde informatie. Het is aan de contactpersoon om deze informatie te delen met de rest van het team.

De coach begeleidt het team tijdens de Apenkooi kampioenschappen (dit hoeft niet dezelfde persoon te zijn als de contactpersoon). Hij moedigt het team aan, zorgt dat het team op tijd aanwezig is voor alle speelrondes én is verantwoordelijk voor eerlijk en sportief gedrag van het team.

Is het toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen?

Ja. Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen voor je team, dit mag genuttigd worden in de kleedkamers, op de tribune of in het sportcafé. Het is een sportief evenement en uiteraard raden wij daarom zoveel mogelijk aan om gezonde voeding mee te nemen, wat dacht je van een flesje water en een banaan? Daar gaan échte apenkoppen ook goed op!

Het sportcafé is ook gedurende het hele evenement geopend, hier kun je terecht voor heerlijke warme en koude drankjes, een lekkere lunch of tussendoortje.

Waarom moet ik vijfendertig euro inschrijfgeld betalen?

Het organiseren van dit evenement brengt best wat kosten met zich mee, denk hierbij aan zaalhuur, horeca en medailles. Al deze kosten zijn de afgelopen jaren zoals alles in prijs toegenomen. Daarbij proberen wij iedere jaar een beetje verder te professionaliseren en een steeds mooier evenement voor jullie neer te zetten, naast veel inzet en hard werk door onze vrijwillige organisatie brengt dit ook kosten met zich mee. Het inschrijfgeld is dus puur bedoeld om al deze kosten te dekken, wij zijn in geen enkele vorm winstgevend.

Is mijn betaling aangekomen?

Na het overmaken van de inschrijfgelden ontvang je vanuit de organisatie GEEN bevestiging. Als in jouw bankieren-app staat dat de betaling succcesvol is gedaan, dan mag je ervan uitgaan dat dit correct is.